Publications

Digital Twins in de bouwsector

Digital Twins zijn digitale tegenhangers van producten, systemen of processen die vooral een praktisch nut hebben. Simuleren, testen, monitoren, integreren, onderhouden: het gaat allemaal sneller, eenvoudiger en efficiënter als je een virtueel digitaal model hebt.

Research Report

INDUSTRIAL METAVERSE:
Navigating the digital transformation of the construction industry

This study offers an industrial viewpoint on the Metaverse, delivering comprehensive analysis to enhance the value of Digital Twins and associated technologies in upcoming developments.

Industriële metaverse & de digitale transformatie van de bouwsector

Welke kansen biedt de industriële metaverse voor onze alsmaar digitaler wordende bouwsector? Die vraag beantwoordde Maurits Hagemans in een uitgebreid rapport.

Zijn we klaar voor de Metaverse?

Elke tijd heeft zo zijn eigen innovaties. Vroeger de intrede van het internet, de overgang van analoog naar digitaal en van mobiele telefoon naar smartphone. Nu de opkomst van de Metaverse.

Interview Vlaamse Hogenscholenraad – AR4SMARTMO

Op afstand een specialist inschakelen, je weg vinden in een voor jou onbekend gebouw of alle ingewerkte leidingen detecteren, het kan.

Vier interessante AR-toepassingen voor de bouwsector

Een expert vanop afstand een technisch probleem mee laten oplossen: dat is een van de interessante toepassingen van augmented reality in de bouwsector.